De populaire cryptomunt Bitcoin is er niet in geslaagd om de grens van 4.000 dollar te doorbreken in de afgelopen drie weken. Een flinke misser voor Bitcoin want beleggers dachten dat de munt zou gaan herstellen. Investeerders in goud zien deze ‘hot streak’ uitdraaien op een sisser en gaan vermoedelijk opnieuw richting goud met hun kapitaal.

De signalen tonen aan dat beleggers en investeerders in Bitcoin zich terugtrekken en opnieuw hun pijlen richten op het gele en kostbare edelmetaal. Dat komt volgens Jan Van Eck, CEO van Van Eck Associates, omdat de Bitcoin de afgelopen weken heeft teleurgesteld in zijn koersverloop. De cryptomunt kan uiteindelijk de 4.000 dollar grens niet doorbreken.

Interestingly, we just polled 4,000 bitcoin investors and their number one investment for 2019 is actually gold. So gold lost to bitcoin and now it’s going the other way.

Back to gold?

Bitcoin is op één jaar tijd, van december 2017 tot december 2018, ontzettend hard in waarde gestegen naar 20.000 dollar. Goud wist toen slechts 4 procent te stijgen. Maar de afgelopen twaalf maanden zijn niet bepaald goed geweest voor Bitcoin, de waarde van de munt is met 82 procent gedaald terwijl de goudprijs met 2,5 procent gestegen is. Goud is duidelijk meer waardevast.

En dat beseffen investeerders nu maar al te goed. Zij die hun kapitaal hadden verschoven van goud naar Bitcoin, gaan volgens Van Eck nu waarschijnlijk opnieuw uit Bitcoin stappen om vervolgens hun geld terug in goud te steken omdat ze in goud geloven en meer zekerheid opzoeken.

Van Eck raadt beleggers aan om ETF’s in goud te kopen, willen ze profiteren van de vermoedelijke stijging dit jaar. Bijvoorbeeld de GDX ETF, toen de S&P 500 met 14 procent daalde tijdens het vierde kwartaal, wist deze ETF te stijgen met 14 procent eind vorig jaar.

Bronnen: CNBC

Foto: Bullion Vault – Flickr – CC BY-ND 2.0

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>