Veel succes MarK Cuban oogste veel succes als een van de beste investeerders van zijn generatie. Hij werd miljardair via kleine en grote investeringen. Doorheen zijn succesvolle carrière investeerde hij in 120 bedrijven. Maar bij elke investering die hij deed, hanteerde Mark Cuban enkele strikte regels die altijd terugkomen. Dit is de kern tot veel succes, deze 3 regels zijn volgens het boek van Mark Cuban onfeilbaar. # 1. Begrijp het verschil tussen waarde creëren en profiteren van een stierenmarkt Veel beleggers achten zichzelf een genie wanneer ze aandelen kopen die in waarde stijgen. Maar in  een stierenmarkt stijgen zo goed als alle aandelen. Mark Cuban ziet hetzelfde bij ondernemers. Ze eigenen het succes van hun onderneming aan zichzelf toe, ook wanneer ze gewoon profiteren van een trend. Zo zegt Cuban:

Er is niets verkeerd met geld verdienen aan een trend of stierenmarkt, maar het succes aan uzelf toe-eigenen is een garantie voor een slechte afloop.

De grote uitdaging is om klaar te zijn wanneer de stierenmarkt eindigt. Als u ook succes wilt oogsten wanneer de trend keert, moet u waarde creëren die blijft. # 2. Win het gevecht dat u voert voor u aan een nieuw gevecht begint Mark Cuban maakte van Landmark Theatres een waar succes. Hij had de kans om dit succes internationaal te verspreiden, maar hij koos ervoor om eerst op nationaal vlak verder te groeien. Zo zegt Cuban:

Uw tijd en energie is niet eindeloos. U kunt 24 uur per dag werken, maar spendeer die 24 uur dan ook aan de kern van uw business. Dit zal veel meer waarde creëren op lange termijn. Probeer niet te lopen voor u kunt stappen.

# 3. Creëer niet te veel opportuniteiten Wanneer u steeds nieuwe dingen blijft toevoegen terwijl de kern van uw bedrijf het moeilijk heeft, loopt u weg van de echte problemen of u geeft het op. Geen van beide is goed voor uw bedrijf. Te veel opportuniteiten halen de focus weg van wat echt belangrijk is. Zo zei Melissa Carbone na haar deal met Mark Cuban:

Nadat de deal met Cuban bekend werd, werden we overstelpt met andere voorstellen van partnerschappen tot investeringsfondsen. Mark Cuban raadde me aan om een stap terug te zetten en ervoor te zorgen dat de emoties niet tot impulsieve beslissingen zou leiden. Ik hoor nog steeds de stem van Cuban die zegt “Don’t drown in opportunity.”

Veel succes komt niet vanzelf, daar moet u hard voor werken. Maar Mark Cuban verdiende al ruim zijn strepen als investeerder. Deze 3 kernregels kunnen uw kans op veel succes dan ook vergroten. Boek succes met uw beleggingen: Volg Slim Beleggen.