housing-bubble

Huizenbezitters in Europa en Amerika zullen op dit moment erg blij zijn met de ontwikkelingen in de huizensector. Na het uitbreken van de financiële crisis in 2007 kwamen veel huizenbezitters onder water te staan en die schade is bij de meeste mensen nu alweer hersteld. Sommige huizenbezitters zouden zelfs hun huis op dit moment voor veel meer geld kunnen verkopen, dan dat ze er destijds voor hebben betaald. Dit is vooral het geval in de gewilde steden. UBS zette voor ons op een rijtje welke steden op dit moment te maken hebben met gevaarlijk hoge huizenprijzen.

bubbleindex_pdf

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat London en Hong Kong de lijst aanvoeren. Beide steden zijn in de ‘UBS Global Real Estate Bubble Index’ gestegen naar waarden van boven de 1,5. En volgens de analyse van UBS betekent dit dat beide steden te maken hebben met een groot risico op een aanstaande bubble. Volgens de waarnemers van UBS moeten de mensen bewust zijn van het feit dat de huizenprijzen in deze steden niet altijd kunnen blijven stijgen.

Deze bubble wordt steeds groter

bubble2 Ook andere steden lopen een groot risico dat ze te maken gaan krijgen met een nieuwe bubble op de huizenmarkt. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat London op dit moment te maken heeft met een hoger risico op een bubble, dan in 2007 het geval was. Ook Amsterdam is bezig met een flinke opmars richting de oude koersen van 2007. UBS is van mening dat deze grafieken laten zien dat er maar weinig mensen iets geleerd hebben van de afgelopen crisis. Gezien de ontwikkelingen in de huizensector van de bekende steden, mogen we ons eigenlijk wel zorgen gaan maken over een eventuele nieuwe bubble.

>> Bescherm uw vermogen voor dit gevaar <<