Lagere goudprijs

Vorige week vrijdag eindigde de zegereeks van de goudprijs. Goudkevers verwachten nu een tussentijdse consolidatie, maar AG Thorson van Gold-Eagle verwacht dat goud een top neerzette en dat het gele edelmetaal zich nu mag opmaken voor de (laatste) rit naar beneden. AG Thorson zag in de bewegingen van goud en zilver afgelopen vrijdag hetzelfde patroon als begin 2014 wanneer de goudprijs van januari tot maart steeg met 18% om daarna terug te vallen tot een nieuw dieptepunt. De goudprijs steeg parabolisch door terwijl de zilverprijs faalde een nieuw top te bereiken. Hetzelfde patroon zien we ook in 2016. (klik grafiek om te vergroten)

 Goud 2014Goud 2014

Goud 2016

Goud 2016

AG Thorson verwacht dat de edelmetalenrally hier ten einde komt en dat de prijzen nu in een dalende trend terecht komen tot een nieuw dieptepunt tegen de zomer. Hij verwacht echter wel dat dit de ultieme en laatste daling zal zijn in de 5-jarige berenmarkt van goud en zilver.

Daling goudprijs 2016

Beleggers zullen bijkopen terwijl de prijzen blijven dalen, ze gaan ervan uit dat het een tussentijdse correctie zal zijn. Wanneer dit niet blijkt te zijn en de prijzen verder blijven dalen, ontstaat de capitulatiefase waarbij iedereen alles overboord gooit.  Dit kan er voor zorgen dat de goudprijs door de psychologische barrière zakt van $1.000. Dit markeert dan het definitieve einde van de goudcrisis. De zilverprijs kan zakken onder het vorige dieptepunt van $13,62.

Na dieptepunt kan goud stijgen naar $2.000 en meer

Eens deze ‘uitkotsfase’ achter de rug is, begint de nieuwe stierenmarkt. Prijzen kunnen snel omhoog schieten omdat er geen verkopers meer op de markt zijn. Zilver zal beter presteren dan goud (wat tot nu toe ook niet het geval was) en de goudprijs zal nieuwe records opzoeken boven $2.000. AG Thorson merkt nog op dat goudmijnaandelen dikwijls het voortouw nemen in een nieuwe stierenmarkt. Een forse correctie bij goud en zilver wil niet onmiddellijk betekenen dat de goud- en zilvermijnaandelen even hard afgestraft zullen worden.

Maak kennis met de BESTE GOUDMIJNAANDELEN in de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport. Die aankoop van dit abonnement leverde hen inmiddels goud op, letterlijk! De Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport staat in vuur en vlam. In 2016 staan er reeds uitschieters van +122% in deze premium lijst.