Volgens diverse analisten is het verstandig om de handelsacties van de grote zakenbanken in de gaten te houden. Zij vertegenwoordigen immers namens hun cliënten een aanzienlijk vermogen. Uit de meest recente data blijkt dat klanten van Bank of America nog nooit zo massaal in aandelen investeerden. Toch is het nog maar de vraag of beleggers blij met deze ontwikkeling moeten zijn.

Het zal beleggers niet verbazen indien we mededelen dat er sprake is van een optimistische stemming op de beursvloer. Elke noemenswaardige correctie wordt door beleggers aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. En op dit moment lijken beleggers wel in de rij te staan om een plekje op de beursvloer te bemachtigen.

Moeten beleggers vrezen voor het huidige optimisme op de beursvloer?

Uit de data van Bank of America Global Investment Strategy blijkt dat de klanten van de Amerikaanse zakenbank op dit moment massaal in aandelen investeren. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat gemiddeld 65% van de totale portefeuillewaarde belegd zit in aandelen. Op de grafiek is duidelijk te zien dat dit percentage nog nooit zo hoog is geweest. Tijdens de bodem van maart 2020 schommelde dit percentage nog rond de 55%.

De vraag is alleen of beleggers wel blij moeten zijn met het huidige optimisme op de beursvloer. Op de grafiek is immers te zien dat de voorgaande hoge noteringen dateren uit april 2007 en maart 2015. In beide gevallen gingen de beurzen niet veel later een tegenvallende periode tegemoet. In het jaar 2007 wist dit zelfs te leiden tot een Bear Market. Wellicht is dus juist nu voorzichtigheid geboden.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar