70% van de kleine cryptomunten zijn vandaag (veel) minder waard dan tijdens hun ICO. Dit wil zeggen dat er bijzonder veel cryptomunten vandaag bijna waardeloos geworden zijn. Er zijn de laatste maanden miljarden in rook opgegaan. De stelling dat alleen de sterkste cryptomunten zullen overleven en dat 95% zal verdwijnen, wordt met dit onderzoek opnieuw kracht bij gezet.

Onderzoeksfirma Diar stelde een rapport samen met 562 ICOs die niet in de top-100 van ’s werelds grootste cryptomunten noteren. Volgens CoinMarketCap zijn er al meer dan 2.000 cryptomunten. Maar veel zijn zo goed als niets waard. 70% van de kleine cryptomunten noteert in het rood.

Opmerkelijk is dat er zelfs bijzonder veel cryptomunten zijn die vandaag (veel) minder waard zijn dan het geld dat ze opgehaald hebben met hun ICO. Dit is een tabel met de top-10 van grootste verliezers.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

ICOs blijven populair ondanks het verlies van miljarden dollars

324 cryptomunten die samen $2,3 miljard opgehaald hebben via een ICO noteren zelfs niet eens op een van de honderden cryptobeurzen. 44 cryptomunten die samen $1 miljard hebben opgehaald via hun ICO noteert slechts bij 1 cryptobroker maar heeft zo goed als geen handelsvolume. Hieronder bevindt zich onder andere Bankera, dat $150 miljoen ophaalde.

Opvallendste verliezer is Sirin Labs. Deze startup wil een blockchain smartphone op de markt brengen en haalde daar $158 miljoen voor op via een ICO. Momenteel is de token van Sirin Labs nog maar $17 miljoen waard, een daling van bijna 90%. De concurrentie van HTC ligt hiervan aan de basis.

PumaPay haalde $117 miljoen op en is vandaag nog maar $15 miljoen waard. Envion en Paragon haalde ook zo’n $100 miljoen op maar zijn vandaag nog maar enkele miljoenen waard. Het is een waar bloedbad onder de kleine cryptomunten.

Toch laten beleggers zich niet afschrikken.

In 2018 werd er opnieuw meer dan $20 miljard opgehaald via ICOs met als absolute topmaand juni. Hier zit de $4 miljard in die EOS ophaalde. Enkel juli en augustus waren maanden waarin minder dan $1 miljard werd opgehaald via een ICO.

Bron: CCN

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)