Het aandeel Tesla is al sinds de zomer bezig aan een indrukwekkende herstelbeweging. Tijdens het eerste deel van 2019 werd het aandeel van de automaker nog geconfronteerd met een forse prijsdaling, maar tijdens de afgelopen maanden is die schade volledig gerepareerd. Deze week wist het aandeel zelfs nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En dat heeft met name grote gevolgen voor de ’shorters’.

Als we het over ‘shorters’ hebben, dan gaat het in dit geval over beleggers die speculeren en profiteren van een koersdaling. En het shortpercentage bij Tesla wist in het tweede kwartaal van dit jaar te stijgen tot bijna 35%. En dat was het hoogste percentage sinds begin 2016, toen het aandeel ook geconfronteerd werd met een forse beursdaling.

Tesla ‘shorters’ moeten noodgedwongen hun verlies nemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het openstaande shortpercentage tijdens de afgelopen maanden in een rap tempo gedaald is. En dat heeft alles te maken met de indrukwekkende beursrally die plaatsgevonden heeft bij het aandeel van de elektrische autofabrikant. Op het moment dat de koers namelijk stijgt, loopt het verlies voor de ‘shorters’ flink op. En op het moment dat zij dit verlies niet meer kunnen financieren, zijn ze verplicht om het verlies te nemen.

Tijdens de afgelopen weken hebben veel ‘shorters’ hun verlies moeten nemen. Als gevolg daarvan is het shortpercentage weer rond de 20% uitgekomen. En dat is de laagste stand sinds begin dit jaar toen Tesla boven koers $ 350 bewoog. Deze grafiek maakt duidelijk hoe snel het tij op de financiële markten kan keren. In amper zes maanden tijd is de koers van Tesla meer dan verdubbeld.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS