De dollar heeft een zwaar jaar achter de rug liggen. Tijdens het jaar 2020 moest de valuta behoorlijk wat terrein inleveren. Deze koersdaling was met name te danken aan het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Tijdens dit nieuwe jaar zijn de rollen echter omgedraaid.

Tijdens de voorbijgaande weken wist de dollar een deel van de koersschade van het afgelopen jaar te herstellen. Analisten zijn het er over eens dat de kans aanwezig is dat de herstelbeweging bij de dollar zal gaan aanhouden. De Amerikaanse economie zal immers naar verwachting dit jaar stevig gaan groeien.

Edelmetalen hebben last van een zwakke EUR/USD

Daarnaast is er nog een ander aspect waar beleggers rekening mee moeten houden. Zo blijkt uit onderzoek dat de EUR/USD normaliter erg zwak presteert tijdens het eerste jaar van een nieuwe Amerikaanse president. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de EUR/USD het met name lastig heeft tijdens de eerste vier maanden onder leiding van een nieuwe Amerikaanse president.

Mocht het verleden zich gaan herhalen, dan moeten beleggers dus rekening houden met een aanhoudende koerszwakte bij de EUR/USD. Dit kan met name nadelig zijn voor de edelmetalen. Zij weten immers normaliter te profiteren van een sterke EUR/USD en ondervinden juist hinder van een zwakke EUR/USD.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)