De goudsector heeft het tijdens de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad. De dalende EUR/USD had grote invloed op de prijs van goud en zilver. Beide edelmetalen werden geconfronteerd met een serieuze prijscorrectie. Als gevolg hiervan is het merendeel van de goudmijnaandelen in een officiële Bear Market terecht gekomen. Is dat zorgwekkend te noemen?

De goud- en zilverprijs wisten tijdens de afgelopen maanden stevig in prijs te stijgen. De goudprijs wist zelfs te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Wat dat betreft is het dus niet vreemd dat de goud- en zilverstieren nu een stapje terug doen.

Beleggers hoeven zich nog geen zorgen te maken over de goudsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat het merendeel van de goudmijnaandelen op dit moment binnen een Bear Market beweegt. Daar is sprake van indien het aandeel vanaf het hoogtepunt gerekend met minstens 20% in waarde weet te dalen.

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat de goudsector in de meeste gevallen een nieuwe bodem weet neer te zetten, nadat het merendeel van de goudmijnaandelen in een Bear Market terecht weet te komen. Wat dat betreft kan deze Bear Market dus eerder aangegrepen worden om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen, in plaats van de goud- en zilverposities uit de portefeuille te verwijderen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!