Aanvankelijk wisten de rentes op de meeste staatsobligaties aan het begin van de coronacrisis rap te stijgen. Deze stijging was echter van korte duur, want door het ruimhartige beleid van de centrale banken ging er niet veel later een nieuwe dalende beweging van start. Mogelijk is in de VS de bodem voor wat betreft de lage rentestanden al bereikt.

De Amerikaanse centrale bank zag zich, als gevolg van de coronacrisis, genoodzaakt om het monetaire beleid aan te passen. Niet alleen werd de rente verlaagd, ook ging er een nieuw stimuleringspakket van start. Tevens liet Jerome Powell recent nog weten dat de rentestand hoogstwaarschijnlijk nog jaren laag zal blijven.

Verrassende verkiezingsuitslag kan bijdragen aan stijgende rentes

Toch is het nog maar de vraag of de rentes op de Amerikaanse staatsobligaties daadwerkelijk de komende jaren relatief laag zullen blijven. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de rente op een 5-jarige Amerikaanse staatsobligatie mogelijk een dieptepunt bereikt heeft. Onlangs wist deze rente op te veren vanaf de steunlijn die al sinds de jaren ’90 intact is. Tevens ging deze confrontatie gepaard met een zeer lage notering bij de Momentum Index. En deze combinatie wist in het verleden altijd te leiden tot een nieuwe stijgende beweging bij de rente op een 5-jarige Amerikaanse staatsobligatie.

Een verrassende verkiezingsuitslag kan bijdragen aan een stijgende rente op de Amerikaanse staatsobligaties. Gezien deze grafiek lijken alle ingrediënten aanwezig te zijn voor een nieuwe stijgende beweging.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.