De Amerikanen lijken weer in een handelsoorlog te zijn beland met de Chinezen. Tijdens de afgelopen weken zijn de spanningen tussen beide grootmachten aanzienlijk opgelopen. En dat kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van Amerikaanse aandelen.

Al jaren weten Amerikaanse aandelen een betere prestatie af te leveren dan de meeste andere aandelen in de wereld. Deze ‘outperformance’ is voor een groot deel te danken aan de fantastische prestatie van de Amerikaanse economie. Maar, de Amerikaanse groeimotor begint nu te pruttelen. En een handelsoorlog met China kan een extra economische dreun opleveren.

Hebben Amerikaanse aandelen hun beste tijd gehad?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is te zien dat Amerikaanse aandelen sinds de bodem van het jaar 2009 al structureel een betere beursprestatie weten af te leveren dan Europese aandelen. Het lijkt er echter op dat de Europese economie op dit moment beter weet te blijven liggen dan de Amerikaanse economie. Daarnaast voert Europa op dit moment geen handelsoorlog met andere landen.

Meer dan ooit lijkt de verkiezingsuitslag van november voor de Amerikanen van groot belang te zijn. Trump is immers voorstander van een compleet andere handelsaanpak dan zijn tegenstander Biden. Tevens liet Biden onlangs nog weten dat hij de winstbelastingen wil verhogen. En dat kan er voor zorgen dat de interesse in Amerikaanse aandelen wat gaat liggen. Met alle gevolgen van dien.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis