Tijdens de laatste handelsdag van de week werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een daling. Vooralsnog maken maar weinig analisten zich zorgen over deze rode handelsdag. En dat is ook volkomen logisch, want de beurzen staan er nog steeds uitstekend voor. Toch kan daar binnenkort wel verandering in gaan komen.

Steeds meer beleggers weten de weg naar de beursvloer te vinden. Enkele maanden geleden stond nog een groot deel van de beleggers vanaf de zijlijn toe te kijken, maar die groep is vandaag de dag een stuk kleiner. De beurzen fungeren nog steeds als een magneet en dat is gezien de rendementen van de afgelopen maanden niet verwonderlijk te noemen.

Beleggers moeten zich voorbereiden op een beursdaling

Volgens analist Yuriy Matso moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Via Twitter deelde hij de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de beurzen mogelijk binnenkort geconfronteerd worden met een serieuze beursdaling. Op deze grafiek is te zien dat de volatiliteitsindex (VIX) bezig is met het neerzetten van hogere bodems, terwijl de beurzen hun records steeds verder weten aan te scherpen.

Op de grafiek is te zien dat we een dergelijk verband tussen de S&P 500 en de VIX-index voor het laatst in het jaar 2018 zagen. Dat verband wist destijds te leiden tot een stevige beursdaling. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)