ECB

De euro heeft het de afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk gehad. Zo heeft de Europese munt veel terrein moeten inleveren toen de Europese Centrale Bank (ECB) in actie kwam. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, heeft de rente de afgelopen anderhalf jaar verlaagd naar een nieuw dieptepunt, en daarnaast werden er ook aanvullende stimuleringsmaatregelen genomen. Zo is de ECB op dit moment bezig met het opkopen van diverse staats- en bedrijfsobligaties. Dit alles moet er voor zorgen dat de Europese economie weer begint aan te trekken. Het bijwerk is echter dat de Europese munt flink onder druk is komen te staan. Overigens is dit niet heel erg; in tijden van recessie helpt een zwakke munt de export een handje. Voor het buitenland is het immers goedkoper geworden om producten vanuit de Eurozone te halen. Wanneer we de euro tegenover de dollar zetten, zullen we zien dat de euro helemaal veel waarde heeft verloren. De oorzaak hiervan is dat de ECB begon met stimuleringsmaatregelen, terwijl de Fed deze aan het afbouwen was. Daarnaast is Amerika de afgelopen maanden met macrocijfers over de Amerikaanse economie gekomen die flink wisten te overtuigen.

De euro bereikt opnieuw de onderkant van het trendkanaal

sterkte-euro1

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de euro tegenover de dollar duidelijk beweegt in een neerwaartse trend. Recent hebben we echter opnieuw de bodem van dit trendkanaal bereikt, en zijn we opnieuw opgeveerd.

sterkte-euro2

Daarnaast zien we op de tweede grafiek dat we ook de Fibonacci grens lijken te respecteren. Dit alles vergroot de kans dus op een opleving bij de euro. Wel moet u daarbij in de gaten houden dat het hierbij gaat om de euro tegenover de dollar. Het neerwaartse trendkanaal is nog steeds intact en daarom moeten we voor nu rekening houden met een maximale stijging richting koers 1.2500-1.3000.

>> In 10 GRATIS stappen maken wij van u een BEURSMILJONAIR <<