Meer dan een maand geleden werd de Britse premier Theresa May door het Britse volk aan de kant geschoven. May riep maanden geleden vervroegde verkiezingen uit en tijdens deze verkiezingen wist haar Conservatieve Partij minder kiezers naar zich toe te trekken. En daarmee verloor de partij zelfs de meerderheid in het Britse parlement. Ondanks het teleurstellende resultaat stapte May niet op. Maar, hoe denkt het Britse volk daarover?

Een week geleden liet May tegenover BBC radio weten dat de verkiezingsuitslag voor haar als een complete schok kwam. Volgens haar duurde het een paar minuten voordat ze realiseerde wat er was gebeurd. Ondanks het teleurstellende resultaat van de vervroegde verkiezingen, heeft ze er geen spijt van.

Brits volk maakt zich zorgen over snel stijgende prijzen

Volgens een bekende Britse poll verliezen steeds meer Britten hun vertrouwen in de huidige Britse premier. Sinds het jaar 1977 was geen enkele Britse premier zo impopulair als May op dit moment is. Daarnaast kunnen de Brexit-onderhandelingen er voor gaan zorgen dat May nog meer ellende van het Britse volk over zich heen krijgt.

Het Britse volk maakt zich in het bijzonder zorgen over de snel stijgende prijzen. Als gevolg van het lage pond wordt het Verenigd Koninkrijk geteisterd door een hoge inflatie. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Britse valutamunt sinds het jaar 1980 niet zo zwak meer is geweest. En voorlopig wijst niets erop dat het pond mag uitzien naar betere tijden.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>