De Amerikaanse economie draait op volle toeren, dat is iets wat we al maanden horen. En de cijfers liegen er ook niet om. De groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product is nog steeds indrukwekkend te noemen en het beleid van Trump heeft deze trend verstevigd. Zijn belastingverlagingen hebben immers gezorgd voor een extra economische impuls. De vraag is of deze stimulans wel nodig was.

Er zijn felle voor- en tegenstanders wat betreft het gevoerde beleid van Trump. Voorlopig heeft de president van de VS echter nog geen schade toegebracht aan de Amerikaanse economie. Toch is de invloed van Trump op de economie nog maar moeilijk te meten aangezien de meeste maatregelen pas later echt een effect zullen hebben op het bruto binnenlands product. Uiteraard claimt Trump bij elk economisch succes dat dit zijn verdienste is.

Amerikaanse arbeidssector is een van de sterkhouders binnen de economie

Een van de sterkste componenten binnen de Amerikaanse economie, is de arbeidssector. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat het aantal Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen is gedaald naar het laagste niveau sinds december 1969. Een behoorlijk indrukwekkende prestatie dus. Daarnaast beweegt het Amerikaanse werkloosheidspercentage ook nog steeds rond een historisch laag niveau.

Toch rest de vraag of Trump wel op het juiste moment heeft gehandeld door het verlagen van de belastingen. Volgens de meeste economen was de economie immers, gezien de sterke groei, niet gebaat bij een dergelijke belastinghervorming. Mogelijk heeft hij vroegtijdig zijn economisch kruit verschoten.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>