Nu de Dow, Nasdaq en S&P 500 diep in het rood noteren dit jaar, is het wellicht verleidelijk om op de verkoopknop te drukken en de markten te verlaten. Maar volgens econoom Jeremy Siegel is het net omgekeerde aan te raden, althans voor beleggers die investeren op lange termijn. Hij ziet momenteel veel koopwaardige aandelen tegen een scherpe prijs.

Het bloed op de beurzen, steeds meer beleggers doen hun posities van de hand omwille van de sombere economische vooruitzichten. Hoe lang de daling op de markten nog blijft duren, weet uiteraard niemand. Toch is het volgens econoom Jeremy Siegel een goed moment voor lange termijn investeerders om net nu posities in te nemen gezien de lage noteringen.

If you’re a long term investor, I would absolutely buy now. I think these are absolutely great long-term values.

Inflatie

Eén van de redenen voor de daling op de aandelenmarkten, zijn de torenhoge inflatie en de stijgende consumentenprijzen. De reactie van de centrale banken is om de rentes te verhogen en dat is nefast voor aandelen. Siegel beaamt dat de inflatie een probleem vormt en dat ze maar blijft stijgen, maar er is één segmen waar verbetering in zicht is. Op de vastgoedmarkt zijn de prijzen namelijk aan het afkoelen en dat is niet meteen zichtbaar.

We pointed out that the way these indices are constructed, that housing costs are very lagged, and they’re going to continue to go up, even though as we saw the Case-Shiller Housing Index, and the National Housing Index, housing prices are going down.

Siegel begrijpt dat de situatie op de markten pijnlijk is en dat veel mensen op een verlies staan. Maar hij beweert ook dat het voor lange termijn investeerders een uitgelezen moment is om aandelen in te slaan tegen een schappelijke prijs. Maar hij waarschuwt ook dat aantrekkelijke noteringen niet willen zeggen dat aandelen niet verder kunnen zakken. Hij spreekt dus niet over een bodem op de markten, louter over een goed instapmoment.

Bronnen: Jing Pan – Yahoo Finance

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>