Tijdens de afgelopen week moesten de meeste indices waarde inleveren. Dit gold ook voor de Nasdaq Composite index. En daarmee kwam er een einde aan de langste winstreeks in meer dan 19 jaar tijd. En het einde van deze winstreeks kan mogelijk juist goed nieuws betekenen voor de komende beursmaanden.

De meeste aandelenmarkten kende een uitermate goede beursstart. Op Wall Street was er zelfs sprake van de beste beursstart sinds het jaar 1987. Toch kwam er tijdens de afgelopen handelsweek een abrupt einde aan de geweldige winstreeks. De Nasdaq Composite index kende uiteindelijk een winstreeks van 10 weken.

Einde van winstreeks kan goed nieuws betekenen

Volgens de mannen van LPL Research kan de winstreeks van 10 weken goed nieuws betekenen voor de komende maanden. Zo deelde het team de bovenstaande tabel waarop te zien is dat de Nasdaq Composite index en de S&P 500 index tijdens de laatste 8 keer dat ze een winstreeks van 10 weken kende, in 7 gevallen een jaar later hoger stonden. Alleen het jaar 1999 gooide roet in het eten.

Volgens LPL Research Chief Investment strateeg John Lynch ziet de toekomst er nog steeds rooskleurig uit. Volgens hem ziet het onderliggende fundamentele plaatje er nog steeds erg goed uit. Lynch benadrukt dat er dit jaar nog steeds gerekend wordt op een mooie economische groei en tevens winstgroei onder de bedrijven. En dat weet normaliter te zorgen voor een sterke aandelenmarkt.