Het startschot voor de legalisatie van marihuana werd gegeven in de Verenigde Staten. Canada staat op het punt de VS over te nemen als belangrijkste markt. Maar de sterkste groei in de komende jaren kan verrassend genoeg wel eens uit Europa komen. Volgens een onderzoek kan de Europese legale marihuanamarkt bij verdere legalisering groeien tot een markt van €50 miljard.

Duitsland, Polen en Nederland staan op dit moment het verste in de legalisering van marihuana in Europa. Maar volgens de onderzoekers zullen andere landen snel volgen. In Europa zal voornamelijk de medische marihuana een hoofdrol gaan spelen de komende jaren.

Early research has shown that patients not only outnumber but also outspend recreational users in legal markets. This will clearly make the European medical cannabis market a key target for pharmaceutical companies over the next 5-10 years,”

Lees ook: Marihuana, het nieuwe wijntje…

Sinds 2013 legaliseerden al verschillende landen het gebruik van sommige medicijnen op basis van marihuana. Dit is onder andere het geval in Tsjechië, Frankrijk, Ierland en Italië. Maar Duitsland lijkt nu het voortouw te nemen in de ontwikkeling van een legale marihuanamarkt in Europa.

Wanneer de infrastructuur en de wetgeving zich verder ontwikkelt, zien de onderzoekers Prohibition Partners (VK), ABcann (Duitsland), Elite Healthcare Distribution (VK) en CannaTech (Israël) een markt ontstaan van €50 miljard de komende 5 tot 10 jaar.

De productie van marihuana in Europa steeg in 2016 nog met 32% en naar verwachting met 20% dit jaar. Vooral Frankrijk neemt de leiding op het gebied van productie met 50% van de totale productie in Europa.

Europa zit met dezelfde uitdagingen rond de wetgeving als de Verenigde Staten waar ook de staten afzonderlijk moeten beslissen. Maar nu Duitsland het voortouw neemt, zullen andere landen ongetwijfeld volgen, zeggen de onderzoekers.

Europe will become a hotbed for new market development with new legislative bills on medical cannabis currently being prepared for local parliament in at least five separate European countries,”

Investeren in cannabisaandelen doe je zo

Bron: Cashinbis

Foto Credit: ExtensivelyReviewed via Flickr