De legalisering van marihuana in de Verenigde Staten heeft enkele bijzondere neveneffecten. Volgens een studie van Green Market Report en Consumer Research Around Cannabis stijgt de omzet van fastfood ketens in de staten waar marihuana werd gelegaliseerd.

Reeds 25 staten in de VS keurden medisch gebruik van marihuana goed. In november kwamen daar dus 7 nieuwe staten bij: 4 voor recreatief gebruik en 3 voor medisch gebruik. Ook Californië legaliseerde marihuana. De economie van Californië is ongeveer even groot als Frankrijk.

Door deze goedkeuring verdrievoudigt de legale markt in de Verenigde Staten. Analisten verwachten dat marihuana zelfs groter zal worden dan de befaamde wijnindustrie in de staat. En dat heeft zo zijn neveneffecten. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat gebruikers van marihuana meer fastfood eten.

<< Top 5 marihuana aandelen van 2017 >>

43% van de legale marihuana gebruikers bezocht een McDonald’s de afgelopen maand. 18% ging naar een Taco Bell en 17,8% naar Wendy’s. Er deden meer dan 27.000 mensen mee aan de enquête waar een duidelijk hogere consumptie voor fastfood naar voren kwam in staten waar marihuana werd gelegaliseerd.

Momenteel bedraagt de legale marihuanasector in de VS zo’n $7 miljard. Door de legalisering in Californië en enkele andere staten kan dit groeien naar $22 miljard tegen het einde van dit decennium. Het verhoogt ook de kans dat de Verenigde Staten marihuana legaliseert op federaal niveau. 60% van de Amerikanen is daar momenteel voorstander van.

Bron: Bloomberg

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …