Sinds het begin van dit jaar beweegt de zilverprijs al min of meer binnen een zijwaartse trend. Op het eerste gezicht lijkt de grafiek van de zilverprijs dus weinig opwindend te zijn. Schijn bedriegt in dit geval, want onderhuids gebeurt er genoeg.

De zilverprijs zit sinds het jaar 2011 al gevangen binnen een dalend trendkanaal. Ondanks het feit dat dit behoorlijk negatief klinkt, hebben er de afgelopen twee jaar wat positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo werd er aan het begin van 2016 een stevige bodem neergezet en sinds dat moment is de zilverprijs bezig met het vormen van hogere bodems.

Zilver staat op het punt om uit te breken

Toch hangt dat dalende trendkanaal nog steeds als een donkere wolk boven de zilversector. Maar, volgens Chris Kimble (van Kimble Charting) kan daar in de nabije toekomst verandering in gaan komen. Hij deelde onlangs de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de zilverprijs op dit moment vecht met de weerstandslijn die al jaren actief is.

Mocht deze weerstandslijn succesvol uit de lucht genomen worden, dan is er voor het eerst sinds jaren sprake van een trendbreuk. Vanaf dat moment verbetert het koersbeeld aanzienlijk en kunnen de ‘koopjesjagers’ in actie komen.

De beslissing zal in ieder geval binnen enkele weken gaan vallen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER