Litecoin Cash is een van de meest dubieuze hard forks in cryptoland. De meningen over LCC stonden ver uit elkaar: van gratis geld tot totale scam. Op 20 februari werd de hard fork ‘succesvol’ uitgevoerd, maar voorlopig moet bijna niemand iets weten van Litecoin Cash.

De geboorte van Litecoin Cash begon nochtans goed met een stijging van meer dan 500%. De cryptomunt begon zijn cryptoleven aan een koers rond $1,4 en steeg daarna tot boven $9 volgens de gegevens van CoinCodex (een van de weinige projecten die Litecoin Cash opvolgt).

Momenteel noteert Litecoin Cash rond $6,5 maar er is amper handelsvolume. Litecoin Cash wordt slechts gewaardeerd aan 2% van Litecoin. Het handelsvolume ligt per 24 uur amper rond $1 à 3 miljoen terwijl Litecoin dagelijks een van de weinige cryptomunten is die een handelsvolume kent van rond de $1 miljard.

Er is nog geen enkele grote broker die Litecoin Cash ondersteunt. Voorlopig kan je enkel LCC kopen en verkopen via YoBit. Zelfs Mercatox en Trade Satoshi, 2 brokers die volgens de website van Litecoin Cash de cryptomunten ondersteunen, hebben LCC nog steeds niet geïntegreerd.

Technologie Rapport – ALERT: Litecoin Cash (hard-fork)

Litecoin Cash het nieuwe Bitcoin Gold?

Het team achter Litecoin Cash dacht een publieke stunt te kunnen uitvoeren door de naam van Litecoin te combineren met Cash zoals Bitcoin Cash heeft gedaan. Bitcoin Cash is de enige echte succesvolle hard fork van Bitcoin tot nu toe. Maar die naam blijkt nu juist de grootste zwakte te zijn.

Door Litecoin in de naam te voegen, kreeg het project de wind van voor van Charlie Lee, topman van Liteocin. Lee noemde de hard fork een scam. En het ziet er naar uit dat de rest van de sector Lee gelijk geeft.

De toekomst zal uitwijzen of Litecoin Cash levensvatbaar is, maar tot op heden ziet het er meer naar uit dat LCC het pad volgt van Bitcoin Gold. Bitcoin Gold kent ook amper integratie en heeft een dagelijks handelsvolume van slechts $50 miljoen. Bitcoin Gold debuteerde boven $350 en een marktwaarde van $6 miljard. Momenteel is 1 Bitcoin Gold nog $120 waard en bedraagt de marktwaarde nog maar $2 miljard.

Bron: CoinDesk

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>