De wereldwijde aandelenmarkten hebben het deze handelsweek erg lastig gehad. Door de opgelaaide handelsspanningen tussen de VS en China kozen beleggers er voor om aandelen van de hand te doen. Ook keerde de beweeglijkheid als een dief in de nacht terug. Mogelijk loopt de beursrally op zijn laatste benen.

Een week geleden was er nog weinig aan de hand. Volgens het Witte Huis mochten we zelfs deze week rekenen op een handelsakkoord tussen de VS en China. De Tweet van Trump(afgelopen zondag) kwam voor de meeste beleggers dus ook als een complete verrassing. De president van de VS trok de stekker uit de handelsonderhandelingen met de Chinezen.

Beursrally komt mogelijk binnenkort ten einde

Het resultaat van deze Tweet was dat de wereldwijde aandelenmarkten tijdens de eerste handelsdag van de week direct geconfronteerd werden met forse verliezen. Met name de Chinese beurzen werden keihard afgestraft. Ook laaide de beweeglijkheid weer op. Zo wist de VIX-index tijdens de eerste twee handelsdagen van de week met meer dan 50% te stijgen, terwijl het nog steeds onder koers 20 bewoog.

En volgens Troy Bombardia, van Bull Markets Co, is dat slechts één keer eerder voorgekomen. De vorige keer was in februari 2007. Destijds begon de beursrally ook de eerste kleerscheuren te vertonen. Enkele maanden later wist Wall Street een top te bereiken en werden beleggers niet veel later geconfronteerd met een beurscrash.

Moeten we daar nu opnieuw voor vrezen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)