L’Oreal-aandelen zijn meer dan 7% gedaald door lagere omzet en een vertraging in Azië. Het beautybedrijf rapporteerde een 7,6% stijging in de volledige jaaromzet van 2023, maar de verwachtingen werden net niet gehaald.

In onderstaande grafiek zien we het koersverloop van L’Oreal, dat omlaag zakte van meer dan €450 naar minder dan €420:

Omzet lager dan verwacht door Aziatische verkoopdaling

’s Werelds grootste schoonheidsmerk rapporteerde donderdag dat de omzet in het vierde kwartaal lager uitviel dan de schattingen, met een stijging van 2,8% tot 10,6 miljard euro ($11,4 miljard). Analisten, zoals die van Barclays, hadden echter een hogere omzet verwacht.

Vooral in Noord-Azië, waaronder China, was er een daling in de verkoop met 6,2% tijdens het vierde kwartaal. Dit komt temidden van een uitdagende economische en geopolitieke omgeving, wat de consumentenbestedingen beïnvloedt.

CEO Nicolas Hieronimus benadrukte dat de ambities van het bedrijf in China blijven. Hij voegde toe dat er sterke plannen zijn voor groei in 2024 en daarna.

Niet iedereen in luxesector daalt

Ondanks de tegenvallende resultaten bij L’Oreal, zijn er opmerkelijke prestaties elders in de luxesector. Hermes zag een stijging in de omzet, vooral dankzij de populariteit van exclusieve producten zoals Birkin-handtassen en zijden sjaals. De Hermes-aandelen stegen dan ook.

De prijzen van Hermes-producten zullen naar verwachting stijgen, volgens Executive Chairman Axel Dumas. Dit weerspiegelt de voortdurende aantrekkingskracht van het merk in een ‘gepolariseerde’ markt.

Bron: CNBC
Foto: iStock