De meeste bankaandelen zijn bezig aan een dramatisch kwartaal. Volgens Bloomberg is dit zelfs (tot nu toe) het slechtste kwartaal voor de bankensector sinds 2011. In dat jaar werden de bankaandelen hard afgestraft als gevolg van de nasleep van de rampzalige financiƫle crisis. De bankaandelen zouden de rest van de markt mee naar beneden kunnen trekken.

Beleggers die op dit moment bankaandelen in hun portefeuille hebben zitten, kunnen hoogstwaarschijnlijk niet spreken van een goed beursjaar. De meeste bankaandelen noteren immers onder het slot van 2017. Deutsche Bank wist afgelopen week nog een nieuw recorddieptepunt te bereiken.

Bankensector bereikt kantelpunt

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, moeten beleggers de bankensector goed in de gaten houden. Net voor het uitbreken van de financiƫle crisis gaf de bankensector immers ook al vroegtijdig een waarschuwingssignaal af.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Bank Index (VS) bij een belangrijke steunlijn is aangekomen. Deze steunlijn moet intact blijven om de stijgende trend, die sinds het jaar 2009 al actief is, intact te houden.

Mocht deze steunlijn breken, dan kan dit ook onheil betekenen voor de rest van de markt.