Bitcoin Hoe bedreigend is Bitcoin voor soevereine staten? De voordelen van Bitcoin zijn evident, maar de cryptovaluta kent ook zijn schaduwzijden waar momenteel veel te weinig oog voor is. In de science fiction wereld wordt de mensheid regelmatig bedreigd door allerlei vreemde wezen zoals aliens, vampieren, zombies en ga zo maar door. Die zijn uiteraard allemaal aan de fantasie van de scriptschrijvers ontsproten, dergelijke creaturen komen in het dagelijks leven niet voor. Tot voor kort althans.

**Volg ons vandaag nog op TWITTER en sluit u aan bij 14.000 andere actieve beleggers!**

Er is echter een nieuw fenomeen opgedoken dat wel degelijk een bedreiging vormt voor de onafhankelijkheid van landen en dan meer speciaal voor de onafhankelijkheid van de centrale banken. Moet Bitcoin als de mogelijke ondergang van de wereld beschouwd worden?

Bitcoin is ongereguleerd

Het universum van de cryptovaluta’s staat nog maar in de kinderschoenen en het valt moeilijk te voorspellen hoe het zich verder zal ontwikkelen. Wel staat als een paal boven water dat aan Bitcoin & Co nadelen zijn verbonden waar slechts weinigen oog voor hebben. Tot dusver gebruikt elk land een eigen munt, terwijl de deelnemers aan de Eurozone gezamenlijk de euro gebruiken. De centrale banken hebben de macht gekregen om munten te drukken, te controleren, uit omloop te nemen, een regelgeving rond de valutahandel uit te voeren en ga zo maar door. Met Bitcoin is dat echter helemaal anders. Er is namelijk niets of niemand die de Bitcoins van deze wereld controleert. We zeggen wel degelijk ‘Bitcoins’, want momenteel zijn er al een honderdtal cryptovaluta’s in omloop. Dat brengt heel wat praktische problemen met zich mee: niemand slaagt er nog in om door de bomen het bos te zien. Een niet onbelangrijk gegeven is dat Bitcoin de band tussen een land en zijn munt dreigt te doorbreken. Bitcoin heeft namelijk geen geografische oorsprong, is gedecentraliseerd, amper na te trekken, hoogst volatiel en noem verder maar op. Wanneer het vrije verkeer van Bitcoin door het financieel systeem toegelaten wordt, kan deze cryptovaluta grote schade toebrengen aan soevereine staten. Het TECHNOLOGIE Rapport van Slim Beleggen volgt alle ontwikkelingen op de voet en is vaak haantje de voorste bij nieuwe baanbrekende technologie aandelen zoals Tesla