Het coronavirus heeft er voor weten te zorgen dat de wereldeconomie dit jaar geconfronteerd wordt met een historische krimp. Ook een groot deel van de bedrijven heeft op dit moment moeite om het hoofd boven water te houden. Toch lijken beleggers zich voorlopig weinig zorgen te maken over de dalende bedrijfswinsten.
De Europese Unie lijkt geconfronteerd te worden met een tweede coronagolf. In diverse landen zijn tijdens de afgelopen weken de nieuwe coronabesmettingen fors opgelopen. Het gevolg is dat diverse overheden de maatregelen verder aanscherpen, in de hoop het virus terug te dringen. De economische schade zal hierdoor alleen maar verder oplopen.
Centrale banken lijken vooralsnog de pijn te verzachten
In de VS ziet het economische plaatje er op dit moment ook niet florissant uit. Toch bewegen de Amerikaanse beurzen alweer rond hun oude recordhoogten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat er een grote divergentie is ontstaan tussen de beurskoersen enerzijds (S&P 500 index) en de onderliggende bedrijfswinsten anderzijds. Tijdens de afgelopen 25 jaar was er juist sprake van een sterke correlatie tussen beide instrumenten.
Deze grafiek maakt duidelijk dat beleggers zich voorlopig weinig zorgen maken over de dalende bedrijfswinsten. Het ruimhartige monetaire beleid van de centrale banken lijkt vooralsnog alle pijn te verzachten. De vraag is alleen of die trend nog lang houdbaar is.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis