De beursweek eindigde niet bepaald op een positieve noot in de Verenigde Staten van Amerika. De week op zich was al bijzonder volatiel. Vrijdag was er een algemene malaise bij de technologie-aandelen die de Amerikaanse beurzen in het rood deed tuimelen. Zorgen omtrent de spanningen tussen de USA en China hebben een grote impact op het sentiment. Maar ook de angst voor een nieuwe techbubbel doen beleggers zweten.

Technologie-aandelen bepaalden vrijdag de richting van de Amerikaanse beurzen. De verliezen schommelden tussen de 0,6 en de 0,9 procent. Zowel de Dow Jones Industrial als de S&P 500 daalden met 0,6 procent terwijl de Nasdaq Composite 0,9 procent verloor.

Het grootste verlies kwam van Intel. Het aandeel daalde maar liefst met 16 procent nadat het beleggers teleurstelde met negatieve vooruitzichten voor het derde kwartaal. Johan Grahn, strateeg bij Allianz Investment Management, verwacht niet dat de volatiliteit op de beurzen snel zal verdwijnen en dat beleggers maar beter gewoon worden aan de schommelingen.

We’re living in this constant state of high volatility. We’re surrounded by this uncertainty, not just in markets, but also around every corner of everyday life.

Techbubbel?

De CBOE Volatility Index, wat beschouwd wordt als een soort ‘angstmeter’, steeg vrijdag boven de 25 punten. Bij normale omstandigheden noteert deze index rond de 12 punten. Dat de angst er goed inzit, is duidelijk aan de koersbewegingen van de grote kleppers op de Nasdaq. Aandelen van Facebook, Apple en Microsoft sloten de beursweek af met grote verliezen.

Facebook daalde met 4 procent, Apple met 3,8 procent. Ook sterkhouder Tesla moest eraan geloven met een verlies van 6 procent. Keith Lerner, strateeg bij SunTrust Advisory, beweert dat beleggers schrik hebben dat we in een technologiebubbel zitten op de aandelenmarkten gezien de stijging van de afgelopen maanden wel heel erg hard is gegaan ondanks COVID.

Bronnen: CNBC

Foto: tec_estromberg – Flickr – CC BY 2.0

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger