In een interview met Henry Blodget zei Jim Rogers recent dat hij ‘de grootste crash ooit’ verwacht op de Amerikaanse aandelenmarkt. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet investeert. Hij heeft geleerd om aandelen laag te kopen en hoog te verkopen, en daarom investeert hij in Rusland en China.

Jim Rogers vindt dat de schuldenberg in de VS veel te groot is. Er werd een schuldprobleem opgelost door nog meer schulden te maken. De balansen van de centrale banken zijn geëxplodeerd. Toch zullen ze vanalles proberen om de crisis te bezweren, maar niets zal lukken. De volgende crash wordt de grootste die Rogers ooit zal meemaken, en de legendarische belegger gaat al een tijdje mee.

In hetzelfde interview zegt Rogers dat hij wel investeert in Rusland en China.

Ik heb geleerd om laag te kopen en hoog te verkopen, niet om hoog te kopen en hopen dat het nog hoger gaat”, zegt de legendarische belegger. Rusland, China en Japan zijn aandelenmarkten die 50% lager staan dan hun all-time high. Vooral Rusland en China zijn gehaat onder beleggers en zijn daarom de beste markten om nu te investeren.

Russische aandelenmarkt

Rusland is na 50 jaar terug interessant om te beleggen

Jim Rogers gelooft niet dat het tot een oorlog zal komen tussen de Verenigde Staten en Rusland. Oorlog is voor niemand goed. Zelfs wanneer je een oorlog wint, kost het miljoenen, levens, stemmen, … Er zijn geen winnaars in een oorlog. Hij verwacht dan ook dat het stof opnieuw zal gaan liggen. En dan kan het potentieel van Rusland terug boven komen.

Uit ervaring heeft Rogers geleerd dat iets dat gehaat is, waarde heeft en stilletjes aan beter wordt, de beste investeringen kunnen zijn. Hij was voor de eerste keer in Moscow in 1966. Toen dacht hij dat Rusland nooit iets zou worden. 48 jaar lang heeft hij Rusland links laten liggen. Maar nu verandert het land en nu ziet hij kansen.

In het Fondsen Rapport staat een fonds dat investeert in Rusland. De winst van het fonds bedraagt ondertussen al bijna 100%. Maar als het van Jim Rogers afhangt, is dit nog maar het begin. Lees hier meer over het Rusland Fonds.

Bron: Business Insider

728x90