Het werd opnieuw een klassieker. Marihuana-aandelen stegen enorm in de aanloop naar de legalisering in Canada om te crashen eens de legalisering er is. Sinds 17 oktober is het groene goud legaal in Canada, het 2e land ter wereld die marihuana legaliseert en het eerste G-7 land. De toekomst voor deze bedrijven ziet er groen uit. Toch hadden beleggers deze crash min of meer kunnen zien aankomen.

De Noord-Amerikaanse Marihuana Index daalde gisteren (22/10) met bijna 10% en vandaag lijkt de sell-off gewoon verder te gaan. Grootste verliezers waren Aurora, Canopy, Aphria, Tilray, Namaste Technologies, … Door deze forse daling wordt er een lagere top gezet ten opzichte van de piek van begin dit jaar.

Veel beleggers vragen zich dan ook af hoe het komt dat deze aandelen kunnen crashen nu de legalisering in Canada een feit is. Daarvoor moeten we kijken naar de waardering. Legale marihuana is een van de snelst groeiende sectoren ter wereld. Nu ook Canada het groene goud legaliseert, komt er een miljardensector bij.

Maar veel van deze groei zit al in de koersen verrekend, te veel zo blijkt.

Onderstaande grafiek kijkt naar de koers/omzet van marihuana-aandelen in 2022 en vergelijkt deze met andere sectoren. De gemiddelde koers/omzet van de 10 grootste marihuana-aandelen bedraagt momenteel bijna 25.

Een andere, snel groeiende sector – Biotech -, heeft bijvoorbeeld maar een gemiddelde koers/omzet van 7 in 2020.

De toekomst voor marihuana-aandelen

Er zijn nu 2 dingen die kunnen gebeuren om de huidige koersen van de marihuana-aandelen te rechtvaardigen:

  • De beurskoersen moeten fors naar beneden
  • De omzet moet fors naar boven

Tegen 2022 gaat men uit van een legale marihuanamarkt van $8,6 miljard. Dit is zonder een volledige legalisering in de Verenigde Staten. Inclusief de VS stijgt deze markt ineens naar $32 miljard.

De koersen van vele marihuana-aandelen houden vandaag al rekening met een legalisering in de Verenigde Staten.

Ook een versnelde golf van legalisering in andere landen, zoals Mexico, Groot-Brittannië, Australië of Europa, kan de huidige waardering rechtvaardigen. Een enorme consolidatiegolf kan ook voor de nodige ondersteuning zorgen.

De marihuana-markt zal de komende jaren nog zeer sterk groeien. Maar zoals dat vaak gaat bij speculatieve beleggingen, betekent dat niet dat de beurskoersen automatisch zullen volgen. Zeker niet wanneer de beurskoersen vooruit gelopen zijn, zoals nu het geval was.

De sterkste aandelen zullen over 5 – 10 of 15 jaar vermoedelijk véél hoger staan. Maar dat betekent ook dat de zwakste aandelen zullen verdwijnen.

Bron: MarijuanaIndexFool

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.