17 oktober is het zover. Dat is de datum waarop marihuana officieel legaal wordt in Canada. Marihuana-aandelen hebben hier al op geanticipeerd. Na een forse correctie volgde een nieuwe rally. Met de legalisering in Canada ziet het er naar uit dat 2019 opnieuw een grand cru jaar kan worden … als je de juiste aandelen koopt.

De mijlpaal in Canada komt er nadat ook in de Verenigde Staten de legalisering van het groene goud verder gaat. Maar in tegenstelling tot de VS, waar de softdrug op federaal niveau nog steeds illegaal is, staat Canada al een stap verder. Canada kan niet alleen marihuana kweken voor eigen en medisch gebruik, maar ook voor de rest van de wereld (export).

En daar zijn vele voordelen aan verbonden:

  • De vraag naar marihuana zal exploderen
  • Marihuana zal steeds meer gebruikt worden voor zijn helende effecten en bestrijding tegen pijn
  • Er zullen nieuwe marihuana-producten ontstaan. Denk aan drankjes of koekjes.
  • Ondersteunende diensten zullen aantrekken, software, financiële dienstverlening, betaalmogelijkheden, …

En de legalisering in Canada heeft nog een bijzonder neveneffect: het goede voorbeeld. Wanneer de wereld ziet dat de legalisering van marihuana in Canada goed verloopt, zullen andere landen ongetwijfeld volgen.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Wat met marihuana-aandelen?

Op 17 oktober wordt er al van de ene op de andere dag een miljardensector uit de grond gestampt. Maar ook in de VS zit de vraag naar legale marihuana sterk in de lift. Volgens onderzoek stijgt de vraag met gemiddeld 28% per jaar.

Een jaar geleden begon de interesse in marihuana-aandelen hallucinante vormen aan te nemen. Helaas zorgt er dat ook voor dat niet alles wat naar marihuana ruikt, verandert in goud. Het is belangrijk om de markt te begrijpen en de juiste aandelen te kiezen, wil je de grootste winst behalen.

Helaas kan de Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF (HMMJ) niet meer gekocht worden. Maar de grafiek laat zien dat de trend omhoog is. De eerste 2 pieken werden geplaatst rond 15 en 25 dollar. In 2019 ligt mogelijk een volgende piek rond 48 dollar te wachten. Maar wie de beste marihuana-aandelen bezit, zal in nog veel hogere sferen terecht komen.

Bron: I.H.

Foto Credit: Pixaby

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.