Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de hype rond cryptomunten vorig jaar. Op datzelfde moment was er ook een gigantische rally in marihuana-aandelen die aan de meeste verloren ging. Nu de cryptomarkt op zijn gat ligt, ontdekt iedereen de 2e hype rond marihuana-aandelen. En net als bij de cryptomunten vorig jaar, gaat er af en toe het dak af.

Er is geen betere vergelijking tussen marihuana-aandelen en cryptomunten als het aandeel Tilray. Tilray kwam midden juli voor $17 naar de beurs en eindigde afgelopen woensdag de beursdag op $214. Tijdens die handelssessie stond het aandeel op een gegeven moment op $300 om daarna terug te vallen tot $151 en te eindigen op $214.

Ontdek hier alles over beleggen in marihuana-aandelen

Zelden maakte een aandeel op de beurs zo’n wilde rit op een dag. Het aandeel werd dan ook 5 keer onderbroken.

En Tilray is zeker niet het enige aandeel. Nadat Constellation Brands een investering aankondigde van $4 miljard in de sector, volgde een nieuwsstroom waarbij talrijke bekende merken interesse tonen in de marihuana-sector. Waaronder zelfs Coca-Cola. Hierdoor geloven beleggers dat marihuana, net als cryptomunten vorig jaar, ‘the next big thing’ zal worden.

De marihuana-index steeg dan ook al 50% de afgelopen maand.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Tilray is een uitzondering

Beroemde shot sellers van Citron zien hierin een opportuniteit. Net als blockchain vorig jaar (cryptomunten kon je nog niet shorten), zit Citron dit jaar op marihuana-aandelen, voornamelijk Tilray.

De reden dat het aandeel Tilray zo volatiel beweegt, is de enorm lage liquiditeit. Er zijn maar 17,8 miljoen aandelen vrij verhandelbaar. Bij andere marihuana-aandelen is dat veel meer. Bijvoorbeeld Cronos heeft 196 miljoen vrij verhandelbare aandelen en Aurora zelfs 912 miljoen.

Sinds eind augustus staan er 3,5 miljoen aandelen short op Tilray. Sindsdien is de prijs geëxplodeerd maar blijft het aantal shorts hetzelfde omdat er niet meer aandelen beschikbaar zijn om short te gaan. Dit verlaagt de liquiditeit verder waardoor de prijs nog meer explodeert.

Marihuana is anders dan blockchain/crypto

Vorig jaar was een hint of een naamswijziging naar crypto of blokchain al voldoende om de prijzen met tiental procenten per dag hoger te zetten. Vandaag zien we hetzelfde met marihuana-aandelen.

Het enige verschil is, dat de marihuana-markt al een bewezen business model is terwijl cryptomunten en blockchain dat nog moeten bewijzen.

Bron: YahooMarketWatch

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.