marihuana De marihuana sector in de VS heeft het tij flink mee. Een gedeeltelijke legalisatie van de softdrugs zorgt voor een goudkoorts onder beleggers die alles oppakken wat ook maar enigszins met marihuana te maken heeft. In de jaren 70 werd een elpee (wie herinnert zich het tijdperk van de langspeelplaten nog ?) van de Doobie Brothers op de markt gebracht onder de titel ‘What once were vices, are now habits’. Daarbij werd verwezen naar het roken van joints, iets wat destijds door de Amerikaanse justitie zwaar werd bestraft. De tijden veranderen echter en momenteel staat de marihuana sector op het punt om een volwaardige industrietak te worden. In de staten Colorado en Washington DC is het recreatief gebruik van marihuana al toegelaten, andere staten zullen snel volgen. In een volgende fase kan in de hele wereld mogelijk het gebruik van dit genotsproduct toegelaten worden.

Marihuana: ‘the next big thing

De industriële gevolgen van de grote doorbraak van de marihuana sector kunnen moeilijk overschat worden. Bedrijven die op één of andere manier in deze sector actief zijn, zullen als paddenstoelen uit de grond schieten. In feite is deze evolutie al volop bezig in de VS waar het aantal start-ups snel toeneemt.

>>Download hier gratis onze BEURSBIJBEL: de top 10 beleggersfouten<<

Op de Amerikaanse beurzen is overigens al sprake van een regelrechte hype rond de marihuana sector. Aandelen van bedrijven die van ver of van dichtbij iets met de marihuana sector te maken hebben, worden door optimistische beleggers gretig opgepikt. Is de hype rond de marihuana sector terecht of niet? In het beginfase van de opkomst van een nieuwe sector is het zeer moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Het komt er op aan de juiste aandelen op te pakken. Kijk bijvoorbeeld maar naar wat er destijds is gebeurd in de softwaresector. Ook daar ontstonden veel bedrijven, maar zijn er uiteindelijk slechts weinig bedrijven overgebleven die dezelfde omvang als Microsoft hebben bereikt. Hetzelfde zal nu in de marihuana sector gebeuren. Stap daarom niet blindelings in, maar laat u vakkundig adviseren om de juiste keuzes te maken.