Op een jaar tijd kan er veel veranderen. 12 maanden geleden opereerde de marihuanasector nog in een grijze tot zwarte zone. Wie investeerde in de sector, nam grote risico’s. Ondernemers konden zelfs in de gevangenis eindigen. Maar nu floreert de marihuanasector door toenemende legalisatie en toegenomen financiële activiteiten. De sector is klaar om de volgende stap te zetten.

Enkele maanden geleden nam Aurora Cannabis sectorgenoot MedReleaf over voor zo’n 2 miljard dollar. Dat Aurora zijn sectorgenoot kon overnemen, heeft het te danken aan 1 belangrijk feit: de legalisering van marihuana in Canada.

Die legalisering geeft de consument niet alleen toegang tot de grondstof, het geeft bedrijven ook veel meer mogelijkheden op financieel gebied. Hier heeft Canada een grote voorsprong op de Verenigde Staten (en de rest van de wereld). Aangezien marihuana in de VS op federaal gebied nog steeds illegaal is, geraken bedrijven moeilijk(er) aan financiering of aan een vlot werkend financieel systeem.

De overname van MedReleaf is de grootste overname tot nu toe in marihuanaland. De gecombineerde groep is nu in staat om jaarlijks 570.000 kilogram marihuana van hoge kwaliteit te produceren aan een kost onder $1 per kilogram.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste beursnieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Verenigde Staten zal Canada volgen

Marihuana is een grondstof die decennia lang illegaal was, maar stilaan de zonlicht van de legaliteit begint te zien. Dit opent vele deuren. In de eerste helft van 2018 waren er 145 overnames of fusies in Noord-Amerika. Dat is dubbel zoveel als vorig jaar. Publiek genoteerde bedrijven haalden 4 miljard dollar extra kapitaal op, een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

De meeste deals vinden plaats in Canada. De investering van Constellation Brands in Canopy Growth voor 4 miljard dollar is daar het grote bewijs van. De legalisering in Canada opent ook voor bedrijven buiten de sector de deur voor overnames. Vooral alcoholbedrijven tonen steeds vaker interesse.

Op een gegeven moment zal de markt in de Verenigde Staten ook groot en aantrekkelijk genoeg worden voor overnames en investeringen op grote schaal. Dit zal vooral in een stroomversnelling komen wanneer de overheid de financiële beperkingen opheft zodat deze bedrijven financiële transacties kunnen doen zonder het gevaar van legale repercussies. Dan gaat de marihuanasector helemaal ‘Next Level’.

Bron: Forbes

Foto Credit: Pixaby

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.