Bitcoin leek op weg de grens van $3.000 te slopen tot miljardair Mark Cuban begon te twitteren. Cuban noemde Bitcoin op dit moment een bubbel. Daarop moest de grootste cryptomunt ter wereld fors terrein inleveren.

Na een piek op $2.967 begon Bitcoin te dalen minuten nadat Mark Cuban op Twitter liet weten dat hij denkt dat Bitcoin een bubbel is.

Bitcoin staat sinds begin dit jaar opnieuw 200% hoger terwijl de aandelenmarkt amper 8% in waarde kon stijgen. Cuban blijft sceptisch over de sterke stijging van de cryptomunt.

Maar de miljardair liet ook weten dat hij enorm gelooft in Bitcoin en de blockchaintechnologie. Hij twijfelt niet aan de waarde van Bitcoin, maar aan de huidige waardering.

De toekomst van Bitcoin lijkt echter verzekerd. Sean Walsh, van Redwood City Ventures (investeert in Bitcoin en blockchain), ziet geen redenen waarom Bitcoin niet kan blijven stijgen:

“Bitcoin is beschikbaar voor 3 miljard mensen die een internetverbinding hebben. Er komt dus met andere woorden 1 Bitcoin per 55.000 mensen bij per maand. Mensen zullen vechten om die in handen te krijgen.”

Waarom blijft Bitcoin dan stijgen?

Brian Kelly, CEO van BKCM, treedt Walsh hier in bij:

“We zitten in het eerste jaar van een langdurige stierenmarkt bij cryptomunten. Er zullen correcties en zelfs crashes volgen, maar de cryptomarkt en Bitcoin zijn er om te blijven.”

En ook bij Slim Beleggen zitten we op de eerste rij wat de cryptomarkt betreft. Slim Beleggen is hét researchplatform voor cryptomunten in de lage landen. Zo kon je in een recente gratis nieuwsbrief van Slim Beleggen (schrijf hier in) nog lezen:

“De media staat ronduit negatief tegenover Bitcoin, de bubbelpraat is ongekend. Experts, analisten, economen,… allemaal zijn ze het er over eens. Bitcoin is een bubbel. Beleggers trekken hun neus op voor Bitcoin. Ze blijven huiverig om in te stappen. Voor de meeste beleggers is Bitcoin sowieso nog steeds de ‘ver-van-mijn-bed’ show.”

Met al de negativiteit en terughoudendheid, stellen we u de volgende vraag: waarom stijgt de prijs van Bitcoin dan? We gaan het u vertellen: Het slimme geld stapt NU massaal in!”

Wie nu niet instapt, komt straks wederom veel te laat”, is de conclusie. Je kan hier de volledige nieuwsbrief nog eens nalezen.

Bronnen: CNBC (2)