Mark Mobius is zeer te spreken over goud. De legendarische belegger gelooft dat het edelmetaal goed gepositioneerd zit voor een volgende rally, omdat centrale banken de rentes zullen blijven verlagen.

Toch zal je als belegger niet je volledige vermogen in goud moeten steken. Want volgens Mobius moet het overig deel van je portefeuille in dividendaandelen zitten.

Zoals ik het zie is fysiek goud een ‘must have’, omdat er een weergaloze toename is in het aanbod van geld. Alle centrale banken willen de rente verlagen, en pompen geld in het systeem. Dan heb je nog alle cryptomunten, waardoor niemand echt weet hoeveel geld er is.

90 procent van je portefeuille in dividendaandelen

Mobius raadt beleggers aan om 10 procent van de portefeuille in fysiek goud te investeren en de overige 90 procent in dividendaandelen. Dat is volgens de superbelegger een goede strategie, omdat de dollar zwakker wordt. Zo zei Mobius:

De Amerikaanse overheid, het Witte Huis van Trump, wil geen sterke dollar. Ze zullen zeker de dollar proberen te verzwakken, en dan heb je een race naar de bodem. Omdat, als Amerika het doet, andere munten ook zullen verzwakken.

En deze race naar de bodem zal mensen laten inzien dat je goud moet hebben, stelt Mobius. Goud kan namelijk niet zomaar worden bijgedrukt, het is schaars. Andere munten zijn dat niet en verliezen daarom waarde.

Grotere rol voor yuan en goud

Mobius is dan ook niet optimistisch over de dollar op de lange termijn. De voormalig fondsbeheerder gelooft dat de yuan, de Chinese munt, en goud een groter deel van de taart op het wereldwijde toneel voor hun rekening zullen nemen.

Op de middellange termijn zullen centrale het globale monetaire systeem veranderen, met een grotere rol voor de Chinese renminbi en goud.

De Chinese yuan wordt ook wel de renminbi genoemd.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>