Na het datalek in februari kreeg Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg nog alle zonden van Israël over zich heen. Een paar maanden later is hier niets meer van te merken en noteert het aandeel Facebook op een nieuwe all-time high. Als grootste aandeelhouder stijgt het vermogen van Zuckerberg nu naar $81,6 miljard waardoor hij de 3e rijkste ter wereld is.

Afgelopen vrijdag steeg het aandeel Facebook nogmaals 2,4%. Volgens de Bloomberg Billionaire Index is Mark Zuckerberg nu $373 miljoen meer waard dan Warren Buffett. Enkel Bill Gates en Jeff Bezos moet Zuckerberg nog voor zich dulden.

De CEO is niet alleen de jongste onder de 3 rijkste mensen ter wereld, hij is ook diegene die het snelste evolueerde van miljonair naar miljardair. Zuckerberg deed daar 1 jaar over, terwijl Bezos er 2 jaar voor nodig had en Bill Gates 5 jaar.

Ook is het de eerste keer in de geschiedenis dat de volledige top-3 bestaat uit Tech-miljardairs. De volledige Bloomberg Billionaire Index met de 500 rijkste mensen ter wereld, heeft vandaag een vermogen van ongeveer $5.000 miljard. Ongeveer 20% komt uit de technologiewereld.

Goede doelen

Warren Buffett was ooit de rijkste man ter wereld, maar wordt dus nu uit de top-3 gekegeld door jongster Mark Zuckerberg. Buffett is nog steeds iets meer dan $81 miljard waard, maar gaf de laatste 12 jaar zo’n 290 miljoen aandelen Berkshire Hathaway weg aan goede doelen. Die aandelen zijn vandaag zo’n $50 miljard waard.

Ook Mark Zuckerberg verkocht al aandelen Facebook voor het goede doel, maar hij bezit nog voldoende aandelen om Buffett voorbij te steken en voor de eerste keer tot de 3 rijkste mensen ter wereld te behoren.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: Flickr/Anthony Quintano