Sinds het jaar 2013 zijn de zogenoemde cryptovaluta’s in trek. Deze markt is met name op de kaart gezet door de bekendste digitale munt; de Bitcoin. Afgelopen week werd er een nieuwe mijlpaal bereikt door de grens van 30 miljard dollar aan marktkapitalisatie te doorbreken.

Er zijn nog genoeg mensen onder ons die totaal geen verstand van digitale munten hebben. Toch beginnen deze munten in onze samenleving steeds belangrijker te worden. Heel wat beleggers gebruiken digitale munten om zich te beschermen tegen het huidige monetaire stelsel. Volgens Charles Hayter, oprichter van CryptoCompare, is dat een van de voornaamste redenen waarom deze markt op dit moment zo in trek is.

Markt voor digitale munten bereikt een nieuwe mijlpaal

crypto-digitale munten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de markt voor digitale munten recent de harde grens van 30 miljard dollar wist te doorbreken. Op dit moment is de markt van digitale munten meer waard dan Twitter. Daarnaast is het ongeveer de helft van de beurswaarde van Netflix.

Dat maakt dus duidelijk dat de digitale munten zeker geen ‘eendagsvliegen’ zijn waar vaak genoeg over gesproken is. De Bitcoin heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een geliefde munt en daarnaast heeft het meerdere harde tikken doorstaan.