Een bizarre uitspraak, maar er zou waarheid in kunnen zitten. Julian Emanuel, senior managing director bij Evercore ISI, verwacht dat de aandelenmarkten gaan opveren van zodra de inflatie piekt. Beleggers en investeerders zouden dit moment aanschouwen als een ommekeer naar betere economische tijden, of in ieder geval een signaal dat het ergste achter de rug is.

Als we Julian Emanuel mogen geloven, zullen de beurzen beginnen opveren van zodra de inflatie piekt. Hij baseert zich op een trend uit het jaar 1994, toen gingen aandelen en obligaties ook samen ‘onderuit’. Na deze periode ging het hard op de markten met sterke stijgingen. Toen droegen de sterke bedrijfsresultaten bij tot vier sterke beursjaren.

The market just sort of digested it, and there was a lot of sideways chop. There was a lot of bearishness.

Emanuel verwacht dat we ongeveer hetzelfde zullen meemaken dit jaar en volgend jaar. De angst voor een recessie weegt wat op de markten, maar volgens hem zal het zo ver niet komen. Dat het economisch was minder zal gaan, dat is volgens hem perfect mogelijk.

At the end of the day, earnings carried the day. That’s what we see when we think about ’22 and ’23 because we don’t think there’s going to be a recession.

Bedrijfsresultaten

Maar een recessie gaat vermeden kunnen worden. Enerzijds door ingrepen van de centrale banken, anderzijds door sterkere bedrijfsresultaten. De Chinese economie wist in ieder geval beter te presteren in Q1 dit jaar dan men had voorspeld. Hij verwacht ook dat consumenten geld zullen blijven spenderen, wat een reddingsboei zal zijn voor de economie.

In de Verenigde Staten is het resultatenseizoen van start gegaan. Dit kan volgens hem een katalysator worden voor hogere koersen. Hij verwacht ook dat bedrijven geen vooruitzichten zullen geven omtrent de inflatie en welke impact dat zal hebben. Emanuel verwacht dat de S&P 500 het jaar gaat sluiten aan 4.800 punten, een stijging van 9 procent t.o.v. het huidige niveau.

Bronnen: Stephanie Landsman – CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>