Franse sterspeler Kylian Mbappé was een van de grote smaakmakers op het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De aanvaller van het winnende Franse team staat echter niet alleen op het voetbalplein in de schijnwerpers, ook ernaast. De 19-jarige topspeler doneert namelijk zijn volledige winstpremie aan een goed doel.

Kylian Mbappé geeft een nieuwe wending aan het woord filantropie. De meeste filantropen zijn oudere mensen wiens broodje al lang gebakken is. Mark Zuckerberg gaf als ‘jongster’ al enkele jaren geleden het goede voorbeeld, maar als 19-jarige doet Mbappé er nog een schep bovenop.

Mbappé is tot op heden de 2e duurste voetballer ter wereld en heeft als 19-jarige al een miljoenencontract bij de Franse topclub Paris Saint Germain. Toch is het opvallend dat hij zijn winstpremie van ongeveer 300.000 euro aan een goed doel schenkt, namelijk Premiers de Cordée.

Met welke club kan jij het beste scoren in je portefeuille? Ontdek het in deze GRATIS VOETBALGIDS

Een nieuwe generatie filantropen

De schenking is opvallend omdat niet veel voetballers dergelijke beslissing nemen en omdat Mbappé nog maar 19 jaar is. Hij is hiermee een van de meest genereuze voetballers ter wereld. En in tegenstelling tot vele andere voetballers die door hun manager worden aangespoord om goede doelen te steunen, kiest Mbappé zijn goed doel volledig zelf.

De sterspeler steunt een ziekenhuis voor gehandicapte kinderen, een goed doel waar hij al langer bij betrokken is. Volgens zijn manager Sebastien Ruffin maakt Kylian Mbappé regelmatig tijd vrij voor deze kinderen. “I sometimes even feel that he takes more pleasure to play with the kids than the kids themselves.” – Aldus de manager.

Kat Craig, CEO van Athlead (een organisatie die filantropie onder sporters adviseert) is dit voorbeeld van Mbappé een verademing voor een wereld die steeds meer verdeeld geraakt. “De volgende generatie topsporters kaart sociale problemen aan en brengt mensen dichter bij elkaar”, aldus Kat Craig.

Blijf net als 10-duizenden andere beleggers dagelijks op de hoogte van het belangrijkste nieuws op de crypto- en aandelenmarkt.

Bron: Forbes

Foto Credit: Wikimedia Commons