De focus van Meta Platforms op de metaverse heeft tot nu toe gezorgd voor moeilijkheden bij Zuckerberg en zijn kornuiten. Deze virtuele wereld is toekomstmuziek waar momenteel nog niet veel aan te verdienen valt. Maar volgens een rapport van Deloitte kan deze virtuele wereld de economieën in Azië gaan transformeren op lange termijn.

De metaverse, een virtuele wereld waar veel mogelijk is. Gebruikers kunnen er aan de hand van een avatar ‘leven’, werken en spelen. Er is veel om te doen en het lijkt er op dat we op termijn allemaal iets met de metaverse te maken gaan hebben. Op dit moment moet het concept nog aanslaan in de Verenigde Staten en Europa, maar in Azië zijn er reeds miljoenen gebruikers.

Volgens Deloitte zal dit ook de eerste markt zijn waar metaverse-bedrijven zich op gaan focussen. De contributie van de metaverse aan deze economieën zou jaarlijks 800 miljard tot 1,4 biljoen dollar kunnen zijn tot het jaar 2035. Dat is ongeveer 1,3 tot 2,4 procent van de totale bbp.

Volgens Duleesha Kulasooriya, managing director voor Azië bij Deloitte, is het vooral de jongere generatie die veel gebruikt maakt en zal gaan maken van de metaverse. 60 procent van de wereldwijde jeugd woont in Azië. Daarenboven zijn er 1,3 miljard ‘mobiele gamers’ in Azië, de grootste spelersbasis ter wereld en het perfecte doelpubliek voor deze virtuele wereld.

If you look at the youths … they’re are the ones who are interacting and engaging in the metaverse mostly today, and 60% of the world’s youths live in Asia.

Hoewel de metaverse nog in zijn kinderschoenen staat, zijn er toch al miljoenen gebruikers in Azië. Denk bv. aan virtuele platformen en games zoals Fortnite, Roblox en Decentraland. Toch zijn er tal van obstakels want in China zijn cryptomunten verbannen, dit is de valuta bij uitstek om te gebruiken in de metaverse. Verder ondervindt Meta’s Horizon Worlds tegenvallende gebruiksresultaten met slechts 200.000 monthly active users.

Bronnen: Goh Chiew Tong – CNBC

Foto: Jernej Furman – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>