De Mexicaanse peso was een van de grootste verliezers van het jaar 2016. De Mexicaanse valutamunt moest flink terrein inleveren als reactie op de verrassende verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Toch heeft de peso de afgelopen maanden dapper teruggeslagen.

De Mexicaanse peso is in het jaar 2017 enorm goed uit de startblokken gekomen. De Mexicaanse valutamunt wist het verlies van het afgelopen beursjaar zelfs helemaal weg te poetsen. En dat is toch wel een prestatie om even bij stil te staan. Dit verlies was immers enorm.

Mexicaanse peso terug op het niveau van voor de verkiezingsuitslag

peso-trump-verkiezingen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat 1 dollar op dit moment ongeveer 18 Mexicaanse peso’s waard is. In januari 2017 was echter 1 dollar nog 22 Mexicaanse peso’s waard. Een flinke waardeverandering dus.

Daarnaast zien we dat we op dit moment te maken hebben met dezelfde notering die we ook zagen net voor de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Volgens kenners heeft het herstel van de peso te maken met de zorgen over de haalbaarheid van de plannen van Trump. De Amerikaanse muur kan op heel wat weerstand rekenen en de beleggers lijken in deze muur nog maar weinig vertrouwen te hebben.