Michael Burry, één van de meest bekende shorters ter wereld, heeft zijn shortpositie tegen Tesla verhoogd en het is ondertussen ook duidelijk dat hij een ‘gokje’ waagt tegen de Ark Innovation ETF van Ark Invest oprichter en CEO Cathie Wood. Burry verwacht met andere woorden dat Tesla gaat crashen en dat de Ark Innovation ETF (ARKK) zal leeglopen.

U kent hem wellicht van de film ‘The Big Short’ en/of van zijn voorspelling van de kredietcrisis in 2007-2008. Michael Burry heeft zijn strepen ondertussen wel verdiend en krijgt hoe langer hoe meer ‘credit’ van beleggers en investeerders ondanks zijn voorkeur om short te gaan.

Hij onthulde dat hij zijn shortpositie tegen Tesla heeft vergroot en dat hij gokt tegen de Ark Innovation ETF van Cathie Wood. Dat doet hij met zijn Scion Asset Management fonds dat hij beheert. De shortpositie tegen Tesla bevat ondertussen 1,1 miljoen aandelen omdat hij vindt dat CEO Elon Musk van de elektrische autoproducent teveel belooft maar te weinig levert.

De shortpositie tegen Ark Innovation ETF bevat 235.000 aandelen. Burry tweette in februari dat de beloften van Cathie Wood nooit zullen uitkomen. Volgens Cathie Wood zal haar ARKK een ongeziene groei binnen opkomende technologische sectoren generen.

Weerwoord

Cathie Wood reageerde door te zeggen dat Burry verstand heeft van de huizenmarkt en dergelijke, maar dat hij geen verstand heeft van de ‘fundamentals’ binnen de innovatieruimte.

To his credit, Michael Burry made a great call based on fundamentals and recognized the calamity brewing in the housing/mortgage market. I do not believe that he understands the fundamentals that are creating explosive growth and investment opportunities in the innovation space.

Daarenboven benadrukte ze dat de meeste ‘bears’, zoals Burry, verwachten dat de inflatie zal blijven stijgen. Wood is er van overtuigd dat de inflatie niet zal blijven stijgen en dat dit zelfs geen probleem zal vormen voor aandelen. Want ondanks de hoge inflatie zijn zowel aandelen als obligaties sinds de maand maart in waarde gestegen, aldus Wood.

Bronnen: Maggie Fitzgerald – CNBC & Jeremy Van de Haegen – Business AM

Foto: Nick Youngson – Alpha Stock Images – CC BY-SA 3.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>