Mark Yusko, oprichter van Morgan Creek Capital, ziet de prijs van Bitcoin op lange termijn stijgen naar $400.000. Hij zuigt dat koersdoel niet zomaar uit zijn duim, het is pure wiskunde, zegt de miljardair. Volgens Yusko moeten banken ook echt oppassen dat Bitcoin hen niet overbodig maakt.

In een interview op Bloomberg legt Mark Yusko uit waarom hij zo’n fan is van Bitcoin. Bitcoin is een vorm van blockchain. Blockchain is een revolutionaire nieuwe technologie. En niet alleen blockchain zal de wereld veranderen, ook Bitcoin.

10 Bitcoin Experts voorspellen prijs van $40.000 tot $1 miljoen

Via blockchain én Bitcoin kunnen wereldwijd transacties uitgevoerd worden zonder dat een bank de goedkeuring van die transactie moet geven. Dit maakt banken grotendeels overbodig.

All the bank people should be deathly afraid of this. It has the potential to displace the need for banks as a trust institution…it has the potential to disrupt the banking sector as we know it.”

Hoe komt Mark Yusko aan een koersdoel van $400.000 voor Bitcoin?

Simpel, legt hij uit in het interview. Er zijn zo’n 20 miljoen Bitcoins beschikbaar als alle Bitcoins gemijnd zijn. In feite zijn het er 21 miljoen, maar er is al een deel verloren gegaan.

De goudmarkt heeft een waarde van ongeveer $8.000 miljard. Deel dat door 20 miljoen Bitcoins en je komt op een koersdoel van $400.000. En, zegt Yusko, dan spreken we alleen nog maar over een goud equivalent. Er is nog veel meer geld in de wereld.

Bekijk hier het volledige interview

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>