bubbels Er bevinden zich ‘absoluut’ bubbels in de high-end vastgoedmarkt en in de kunstmarkt. Dit komt vanwege de enorme creatie van rijkdom die is gedreven door de kwantitatieve verruiming in de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld. Dat stelt de miljardair Jeff Greene. ‘Er zijn bubbels en kansen’, zei hij tegen Cnbc tijdens een interview. ‘Of die kansen aanhouden, hangt ervan af wat er gebeurt met de kwantitatieve verruimingsprogramma’s van centrale banken.’ Greene, die miljardair werd met het wedden tegen de huizenmarkt gedurende de financiële crisis, zei dat hij momenteel short gaat op de yen en de euro.

Bubbels en longkansen

Waar hij echter wel long op gaat? Onder andere op de Euro Stoxx 50 index en bluechips in de eurozone. Hij verwacht namelijk dat het kwantitatieve verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank aandelen uit de regio een verdere boost zal geven, gelijk aan wat er gebeurde in de Verenigde Staten. Zelfs nu de Fed erop hint dat het zich voorbereidt op het beperken van stimuleringsmaatregelen door het verhogen van de rente later dit jaar, ziet Greene de rentes nog een hele lange tijd niet zo enorm hoog stijgen. ‘Er is zoveel kapitaal dat de super rijken nog rijker heeft gemaakt, dat de high-end vastgoedmarkt het een lange tijd erg goed gedaan heeft’, zei Greene, waarbij hij wees op andere de vastgoedmarkt in Miami en New York die hebben geprofiteerd van kapitaal dat op zoek was naar een veilige haven.

Duurste huis

Op dit moment probeert Greene 1 van de meest dure huizen in heel Amerika te verkopen. Het huis, genaamd Palazzo di Amore in Beverly Hills, is te koop voor een prijs van 195 miljoen dollar. Het huis heeft onder andere een entertainment-center met een roterende dansvloer. In tegenstelling tot de kracht in de luxe markt, stelt Greene dat het anders is voor de algehele huizenmarkt. ‘We zien geen loongroei in de middenklasse. En dat is juist wat nodig is om de huizen in het hart van de vastgoedmarkt in prijs te doen stijgen.’ Klik hier om te zien waar wij nu kansen zien