De olieprijs is bezig aan een rampzalige reeks. In ruim een maand tijd is de prijs voor een vat ruwe olie met meer dan 20% gedaald. Als gevolg van deze daling is alle jaarwinst als sneeuw voor de zon verdwenen. De schade zou zelfs de komende maanden nog verder kunnen gaan oplopen.

De oliemarkt is haast altijd een garantie voor stevige beweeglijkheid. Traders kunnen hun heil dus vinden in de oliesector. Toch is de huidige daling wel opmerkelijk te noemen. Amper een maand geleden lieten immers analisten nog weten dat we rekening moesten houden met een olieprijs van $ 100 per barrel. En juist toen sloeg de trend volledig om.

Wordt de olieprijs geconfronteerd met nog een daling van 20%?

Tijdens de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de olieproductie flink is verhoogd. Onder andere Rusland pompt op dit moment in grote getale olie uit de grond. Daarnaast zijn de Amerikaanse ruwe olievoorraden drastisch hoger dan waar analisten op gerekend hadden. En al deze elementen weten natuurlijk te leiden tot een dalende olieprijs.

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research is de kans groot dat de olieprijs de komende maanden nog verder zal dalen. Zij hebben onderzocht hoe de olieprijs presteerde nadat het geconfronteerd werd met een daling van 9 consequente handelsdagen achter elkaar. En op de bovenstaande illustratie is te zien dat de olieprijs is dat geval gemiddeld 6 maanden later ruim 18% lager noteerde. Slechts tijdens één van de vijf gevallen stond de olieprijs een halfjaar later hoger.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>