Afgelopen week werden we op het Europese front geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. De Duitse beurs moest op donderdag en op vrijdag flink waarde inleveren en dat zorgde er voor dat we op weekbasis zelfs lager de week afsloten. Toch ziet het lange termijn plaatje er nog steeds uitstekend uit. Volgens een ervaren team zou de echte beursrally zelfs nog moeten beginnen.

De mannen van Nautilus Investment Research staan er om bekend dat ze goed patronen kunnen herkennen. Recent namen ze de Duitse beurs onder de loep en ook hier hebben ze een duidelijk patroon weten te herkennen. Volgens Nautilus Investment Research vertoont de Duitse beurs een soortgelijke beweging als we in de periode 1985-1996 hebben gezien.

Worden we binnenkort getrakteerd op een gigantische beursrally?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is de DAX index in beeld gebracht. Daarbij is de beursbeweging van de afgelopen 17 jaar (rood) over de periode van 1985-1996 heen gelegd (zwart). Mocht deze vergelijking standhouden, dan zou dat betekenen dat de echte rally nog van start moet gaan. En volgens de analisten van Nautilus Investment Research zou deze rally de DAX index zelfs richting koers 20.000 kunnen gaan brengen.

Natuurlijk biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Daarnaast moet de Duitse beurs nog wel eerst afrekenen met de weerstandslijn die vooralsnog roet in het eten weet te gooien. Daarboven lijkt de weg vrij te zijn voor nog hogere koersen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>