Tijdens de eerste twee handelsdagen van de week zijn beleggers geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Met name tijdens de handelssessie van gisteren liep de spanning hoog op. Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over de oplopende coronabesmettingen in de VS en de tegenvallende macrocijfers. Niet alleen het fundamentele plaatje begint te verslechteren, ook het technische plaatje voorspelt een serieuze beurscorrectie.

Sinds het jaar 2009 is er al sprake van een stijgende trend bij de aandelenmarkten. Uiteraard werden de beurzen tussentijds meermaals geconfronteerd met een serieuze koersval, maar telkens bleef de lange termijn stijgende beweging intact. Opvallend daarbij is dat de toonaangevende Amerikaanse beurs al sinds het jaar 2009 binnen een stijgend trendkanaal beweegt. En het opwaartse potentieel lijkt op dit moment beperkt te zijn.

Deze grafiek voorspelt een serieuze koersval

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Johan Kirsten, is het technische plaatje bij de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk het stijgende trendkanaal te zien waarbinnen de Amerikaanse beurs al sinds het jaar 2009 beweegt. De oplettende belegger moet echter bij het zien van deze grafiek constateren dat de bovenkant van het trendkanaal bereikt is en dat daarmee de kans op een serieuze trenddraai toeneemt.

De laatste keer dat de bovenkant van het trendkanaal bereikt werd, was tijdens het jaar 2018. Kort daarna werden de beurzen inderdaad geconfronteerd met een dalende beweging. Ook in het jaar 2015 wist de S&P 500 index tegen de weerstandslijn aan te beuken en ook toen namen de beren de regie terug in handen.

Keren de beren binnenkort opnieuw terug naar het beursspeelveld?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)