De meeste aandelen hebben gouden jaren achter de rug liggen. Sinds het jaar 2009 is er al sprake van een stijgende trend op de aandelenmarkten en tot op de dag van vandaag is die beweging nog intact. Niet alle aandelen wisten echter te profiteren van het positieve sentiment op de financiële markten.

Wie rond het jaar 2011 goud- en zilveraandelen aan de portefeuille heeft toegevoegd, zit op dit moment hoogstwaarschijnlijk opgescheept met forse verliezen. In het jaar 2011 wisten de goud- en zilverprijs namelijk een plafond te bereiken en sinds dat moment is het behoorlijk snel bergafwaarts gegaan. De schade voor de zilverprijs is zelfs nog wat meer dan bij de goudprijs het geval is.

Zilvermijnaandelen maken zich mogelijk op voor een comeback

Door de prijsval bij onder andere de zilvermijnaandelen, is een belangrijke ratio werkelijk in waarde geëxplodeerd. We hebben het in dit geval over de Russell 3000 index afgezet tegenover de zilversector. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital, is te zien dat deze ratio vorig jaar wist te stijgen tot 650. En precies daar werd een dubbele top neergezet. Ook in het jaar 2000 wist deze ratio immers een plafond te bereiken rond koers 650.

Mocht deze top in stand blijven, dan voorspelt dat goed nieuws voor de zilversector. In dat geval zouden de zilvermijnaandelen immers de komende jaren op weg kunnen gaan naar eerherstel. En daar zijn de meeste goud- en zilverbeleggers erg hard aan toe.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!