Al jarenlang zijn techaandelen de favoriete aandelen van beleggers. De voorkeur voor techaandelen is ook goed te begrijpen, want tijdens de afgelopen jaren was de techsector de best presterende sector op de beursvloer. Mogelijk is echter het kantelpunt bereikt en moeten beleggers opzoek naar een andere sector. In dat geval lijkt de zilversector een uitkomst te bieden.

De zilversector heeft enkele uitdagende jaren achter de rug liggen. Zo werd de zilvermarkt geconfronteerd met grote beweeglijkheid. En deze heftige koersbewegingen hebben er toe geleid dat een deel van de beleggers is weggevlucht. Voor deze beleggers lijkt de tijd rijp te zijn om terug te keren naar de zilversector.

Een historische trenddraai binnen de zilvermarkt kan nabij zijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Last Degree, is te zien dat de Silver to Nasdaq 100 Ratio het tijdens de afgelopen 10 jaar niet gemakkelijk heeft gehad. Toch lijkt het kantelpunt bereikt te zijn, want tijdens de afgelopen jaren is er een zogenoemde ‘Rounding Bottom Pattern’ zichtbaar geworden. En dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een belangrijk bodempatroon en ontstaat vaak aan het einde van een langdurige neerwaartse trend. De ‘Rounding Bottom Pattern’ duidt op een ommekeer in prijsbewegingen op de lange termijn.

Uiteraard biedt de technische analyse ook geen enkele garantie, maar een dergelijk patroon is zelden zichtbaar. Wat dat betreft lijken beleggers er verstandig aan te doen om de zilvermarkt in de gaten te houden. Volgens deze grafiek kan namelijk een belangrijke trenddraai nabij zijn.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER