Sinds het jaar 2009 is het al verstandig om te beleggen in aandelen. Uiteraard is de prestatie wel afhankelijk van de soort aandelen die je kiest, maar over het algemeen weten aandelen al ruim 10 jaar lang goede zaken te doen. Toch kan daar tijdens de komende twee jaar verandering in gaan komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we nu beter kunnen switchen naar de goudmarkt.

De goudprijs is tot nu toe bezig aan een goed beursjaar. Het gele edelmetaal zit al sinds de zomer van 2018 in de lift en aan het begin van dit jaar werd nog een belangrijke weerstandslijn doorbroken. Tijdens de afgelopen weken is de goudmarkt wat uit het beursnieuws verdreven. Dit is dan weer te danken aan de kleine prijscorrectie die zichtbaar is geworden bij de goudprijs.

Is dit het moment om goud aan de portefeuille toe te voegen?

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC doen beleggers er verstandig aan om aandelen in te wisselen voor goud. Zo blijkt uit hun onderzoek dat de rentemarkt op dit moment weinig goeds voorspelt voor aandelen. Een aantal maanden geleden wist meer dan 70% van de Amerikaanse rentes een zogenoemde omgekeerde rente te bewerkstelligen en het verleden voorspelt in dat geval weinig goeds voor aandelen.

Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat dit sinds het jaar 1970 vijf keer eerder is voorgekomen. En gemiddelde gezien noteert de S&P 500 index in dat geval twee later 27% lager. In diezelfde periode weet de Gold/S&P 500 Ratio bijna in prijs te verdubbelen (91%). Gezien deze grafiek lijkt het dus niet onverstandig te zien om het nodige goud aan de portefeuille toe te voegen. Er zouden namelijk binnenkort tegenvallende beurstijden kunnen gaan aanbreken.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS